Halu na Cukrovaru ovládli malí fotbalisté a fotbalistky
IMG-20200118-WA0043.jpg
31. ledna 2020  

Zimní turnaj pro mladší přípravky dosud v Kralupech chyběl. Po skončení fotbalové sezóny neměly děti v zimních měsících dostatek zápasů, které je přirozeně baví nejvíc a které je také mohou posunout dál v jejich sportovním vývoji. Tělovýchovná jednota Nelahozeves tak uspořádala první ročník akce, která se nakonec velmi povedla.V základní skupině se utkalo šest celků systémem každý s každým, což poskytlo malým hráčům spoustu utkání během jediného a jejich trenérům zase zajímavé poznatky.

„Hrozně bych si přál, aby týmy na Kralupsku vzkvétaly, aby děti ten fotbal hrály rády a zároveň abychom my trenéři spolu fungovali a vzájemně se podporovali“, uvedl hlavní organizátor turnaje Vladimír Vymětalík.


Pořádající TJ Dynamo Nelahozeves zapojilo do turnaje dva týmy, kromě nich se o vítězství utkaly také FK Kralupy 1901, FK Čechie Kralupy, TJ Sokol Dolany nad Vltavou a SK Praga Vysočany. Někteří ze soupeřů se potkali už dřív v místní soutěži, jiní se spolu střetli poprvé. Nové pro malé fotbalisty a fotbalistky bylo také bouřlivé prostředí haly na Curkovaru a slušná divácká návštěva. Mezi diváky byl i trenér mistrovského týmu SK Slavia Praha, který na podzim v Lize mistrů vedl svoje mužstvo proti takovým soupeřům jako je FC Barcelona, Inter Milán a Borussia Dortmund.

Já jsem tady se synem, který je v jednom ze zúčastněných družstev. Turnaj je skvělý, je to v hezkém prostředí. kluci hrají o pěkné ceny - skvělá událost”, řekl Jindřich Trpišovský.


Přestože šlo o první ročník, pořadatelé nic nepodcenili. Zápasy tak pískal rozhodčí z FAČR (Fotbalové Asociace České republiky) a v průběhu turnaje byl přítomen lékařský dozor . Turnaj nakonec vyhrál pražský celek SK Praga Vysočany, který získal pohár stejně jako další dva týmy na stupních vítězů.Všechna mužstva obdržela diplom a pořádající klub přichystal i drobnou cenu pro každého zúčastněného hráče.


Podle reakcí všech zúčastněných se turnaj vydařil a může být počátkem dlouhé tradice. Užily si ho děti, trenéři i rodiče. Přesto, že hala na Cukrovaru poskytla opravdu kvalitní zázemí, nemohou ji malí fotbalisté využívat tak, jak by si představovali. Je využívaná všemi kluby různých sportovních odvětví. Trenéři se tak shodli, že kralupské mládežnické týmy by uvítaly stavbu nové haly.

“Mládežnické týmy využívají zpravidla tělocvičny základních škol, které neposkytují dostatečnou plochu a nejsou z hlediska bezpečnosti optimálním prostorem pro fotbal, protože se v nich nachází různé cvičební prvky a překážky” řekl. Vladimír Vymětalík